Jaký je součet geometrických řad?
Jaký je součet geometrických řad?

Video: Jaký je součet geometrických řad?

Video: Jaký je součet geometrických řad?
Video: 39 - Součet nekonečné řady (MAT - Posloupnosti a nekonečné řady) 2024, Smět
Anonim

Aby bylo nekonečno geometrická řada mít a součet , společný poměr r musí být mezi -1 a 1. Chcete-li najít součet z nekonečna geometrická řada pokud máte poměry s absolutní hodnotou menší než jedna, použijte vzorec S=a11−r, kde a1 je první člen a r je společný poměr.

Jak tedy zjistíte součet geometrické řady?

Na najít součet konečného geometrická řada , použijte vzorec , Sn=a1(1−rn)1−r, r≠1, kde n je počet členů, a1 je první člen a r je společný poměr.

Navíc, jaký je vzorec geometrické progrese? V matematice a geometrická progrese ( sekvence ) (také nepřesně známý jako a geometrická řada ) je sekvence čísel takových, že podíl libovolných dvou po sobě jdoucích členů sekvence je konstanta zvaná společný poměr sekvence . The geometrická progrese lze zapsat jako: ar0=a, ar1=ar, ar2, ar3, Podobně se lze ptát, jaký je součet nekonečných geometrických řad?

An nekonečné geometrické řady je součet z an nekonečná geometrická posloupnost . Tento série nebude mít poslední termín. Obecná forma nekonečné geometrické řady je a1+a1r+a1r2+a1r3+, kde a1 je první člen a r je společný poměr. Můžeme najít součet ze všech konečných geometrická řada.

Jaký je vzorec pro součet geometrické posloupnosti?

Geometrická progrese Obecná forma praktického lékaře je a, ar, ar2, ar3 a tak dále. N-tý termín praktického lékaře série je T = ar -1, kde a = první člen a r = společný poměr = T /T -1). The součet nekonečných podmínek praktického lékaře série S= a/(1-r) kde 0< r<1.

Doporučuje: