Jaký je součet opačných čísel?
Jaký je součet opačných čísel?

Video: Jaký je součet opačných čísel?

Video: Jaký je součet opačných čísel?
Video: Součet, součin, rozdíl a podíl - Jak si tyto pojmy snadno a navždy zapamatovat? 2024, Duben
Anonim

The naproti z a číslo je jeho aditivní inverzní. The součet z a číslo a jeho naproti je nula. (Někdy se tomu říká vlastnost protikladů).

Kromě toho, co je opakem součtové vlastnosti?

Číslo a jeho naproti se nazývají aditivní inverze navzájem, protože jejich součet je nula. Vlastnictví z Opakem sumy . Pro všechna reálná čísla a a b platí −(a+b)=(−a)+(−b) The opak sumy reálných čísel se rovná součet z protikladů.

Víte také, jaký je součet čísla? podstatné jméno. součet dvou nebo více čísla , velikosti, množství nebo jednotlivosti, jak jsou určeny nebo jakoby matematickým procesem sčítání: součet z 6 a 8 je 14.

Také se zeptal, jaký je součet čísla a nuly?

V matematice prázdno součet nebo nulární součet je shrnutí Kde číslo podmínek je nula . Přirozeným způsobem, jak rozšířit neprázdné částky, je nechat prázdné součet být aditivní identitou.

Jak se nazývá číslo a jeho opak?

v matematice, a aditivní inverze k a číslo a je číslo to, když se přidá k a, dává nulu. Tento číslo je také známý jako opak ( číslo ), změna znaménka a negace. Skutečně číslo , obrátí se své podepsat: opak k pozitivnímu číslo je negativní a opak k negativu číslo je pozitivní.

Doporučuje: