Jaký je vzorec chromitové rudy?
Jaký je vzorec chromitové rudy?

Video: Jaký je vzorec chromitové rudy?

Video: Jaký je vzorec chromitové rudy?
Video: Preparation of K₂Cr₂O₇ from Chromite ore 2024, Březen
Anonim

Chromitová ruda má spinelovou strukturu s obecným vzorcem (Fe, Mg)O. (Cr, Al, Fe)2Ó3. Obsah Cr2Ó3 u chromitové rudy metalurgické jakosti se pohybuje v rozmezí 42–55 % a chrom -na- žehlička poměr je vyšší než 1,5.

Kromě toho, jak poznám, že mám chromitovou rudu?

Ruční vzorek identifikace z chromit vyžaduje zohlednění: barvy, specifické hmotnosti, lesku a charakteristického hnědého pruhu. Nejdůležitější vodítko k identifikace chromitu je jeho asociace s ultrabazickými vyvřelými horninami a metamorfovanými horninami, jako je serpentinit. Chromit je někdy lehce magnetický.

Podobně, je chrom a chrom totéž? Jako podstatná jména rozdíl mezi chrom a chrom je to? chromit je (minerál) tmavě hnědý minerální druh se vzorcem fecr2Ó4 zatímco chrom je kovový chemický prvek (symbol cr) s atomovým číslem 24.

Následně je otázkou, kde najdu chromitovou rudu?

Chromit se nachází jako ortokumulativní čočky chromititu v peridotitu ze zemského pláště. Vyskytuje se také ve vrstevnatých ultramafických intruzivních horninách. Kromě toho se vyskytuje v metamorfovaných horninách, jako jsou některé serpentinity. Ruda vklady chromit forma jako rané magmatické diferenciace.

Je chromit vzácný nebo běžný?

Má lasturnatou nebo nerovnoměrnou zlomeninu a rovněž bez výrazné štěpnosti. Krystaly jsou malé a vzácný . Může se vyskytovat v oktaedrech, ale nejčastěji se vyskytuje jako masivní struktura. Konečně, i když ne všechny vzorky chromit jsou magnetické, některé vzorky mohou vykazovat mírný magnetismus.

Doporučuje: