Co je mantisa a charakteristika?
Co je mantisa a charakteristika?

Video: Co je mantisa a charakteristika?

Video: Co je mantisa a charakteristika?
Video: Robert Burian & Kali - Čo je! 2024, Smět
Anonim

Nedílná část společného logaritmu se nazývá charakteristický a nezáporná desetinná část se nazývá mantisa . Předpokládejme, že log 39,2 = 1,5933, pak 1 je charakteristický a 5933 je mantisa logaritmu.

Tímto způsobem, co je mantisa s příkladem?

Použití mantisa ve větě. podstatné jméno. Definice a mantisa je část čísla umístěná za desetinnou čárkou. An příklad z mantisa je 234 v čísle 1101.234.

Za druhé, může být Mantisa negativní? Charakteristika logaritmu čísla umět buď pozitivní nebo záporný . Takže mantisa se vždy zapisuje jako kladné číslo, tj. kladný vlastní zlomek. Pruh říká logaritmus čísla je záporný a tak je to charakteristika, která se převede na a záporný celé číslo.

Jen tak, jaká jsou hlavní použití logaritmů?

Logaritmy jsou převážně inverzní k exponenciální funkci. Historicky, učenci matematiky použité logaritmy změnit problémy dělení a násobení na problémy odčítání a sčítání, než se objevily kalkulačky.

Co je to mantisa ve vědecké notaci?

Významné (také mantisa nebo koeficient, někdy také argument nebo zlomek) je součástí čísla v věděcký zápis nebo číslo s plovoucí desetinnou čárkou sestávající z jeho platných číslic. V závislosti na interpretaci exponentu může significand představovat celé číslo nebo zlomek.

Doporučuje: