Jaký druh kamene je kubická zirkonie?
Jaký druh kamene je kubická zirkonie?

Video: Jaký druh kamene je kubická zirkonie?

Video: Jaký druh kamene je kubická zirkonie?
Video: Člověk a drahé kameny 2024, Duben
Anonim

Kubická zirkonie je bezbarvý, syntetický drahokam vyrobený z krychle krystalický druh oxid zirkoničitý . Kubický oxid zirkoničitý se může v přírodě objevit v minerálu baddeleyit, i když je extrémně vzácný. Ve všech špercích s kubickou zirkonií jsou drahé kameny vyrobeny výhradně v laboratoři.

Pokud jde o toto, je kubická zirkonie skutečný kámen?

Kubická zirkonie není nemovitý a není to diamant, i když pouhým okem je obtížné rozeznat rozdíl mezi a kubické zirkonie a diamant. Je to a kámen který je brilantní jako diamant, ale mnohem dostupnější. Je vybroušen do stejných tvarů a vzorů jako diamant, aby téměř přesně kopíroval diamant.

Někdo se také může zeptat, je zirkon kubický zirkon? Zirkon je vyroben z zirkonium silikát, zatímco kubické zirkonie je vyroben z zirkonium kysličník. Oba drahokamy je těžké od sebe odlišit a jsou zmatené jako stejné. Zirkon je přírodní drahokam. Přírodní zirkon je vzácný a dražší než kubické zirkonie.

Podobně z čeho jsou CZ kameny?

Kubická zirkonie ( CZ ) je krychlová krystalická forma oxidu zirkoničitého (ZrO2). Syntetizovaný materiál je tvrdý a obvykle bezbarvý, ale může být vyrobeno v řadě různých barev. Neměl by být zaměňován se zirkonem, což je křemičitan zirkoničitý (ZrSiO4).

Jaký je rozdíl mezi diamanty a kubickými zirkony?

A diamant je nejtvrdší kámen známý člověku, zatímco a kubické zirkonie má mnohem nižší hodnocení tvrdosti. Diamanty jsou vyrobeny z karbonu, který jim dodává lesk a tvrdost. Kubická zirkonie je vyroben z zirkonium oxid, který vytváří měkčí materiál. Můžete to také vyzkoušet kontrolou hmotnosti.

Doporučuje: