Jak zjistíte vodorovnou tečnu?
Jak zjistíte vodorovnou tečnu?

Video: Jak zjistíte vodorovnou tečnu?

Video: Jak zjistíte vodorovnou tečnu?
Video: How to Find The Point Where The Graph has a Horizontal Tangent Lines Using Derivatives 2024, Smět
Anonim

Vodorovné čáry mají sklon nula. Proto, když je derivace nula, je tečna je horizontální . Najít vodorovné tečné čáry , použijte derivaci funkce k nalezení nul a vložte je zpět do původní rovnice.

Je v tomto ohledu vodorovná čára odlišitelná?

Kde f(x) má a horizontální tečna čára , f'(x)=0. Pokud je funkce diferencovatelné v bodě, pak je v tomto bodě spojitý. Funkce není diferencovatelné v bodě, pokud není spojitý v bodě, pokud má a vertikální tečna čára v bodě, nebo pokud má graf ostrý roh nebo vrchol.

Také, co je derivace vodorovné čáry? Derivace konstanty je tedy 0. To odpovídá grafu derivací, který jsme provedli dříve. Graf a konstantní funkce je vodorovná čára a sklon vodorovné čáry je 0. Konstantní pravidlo: Pokud f(x) = c, pak f '(x) = 0.

Podobně se lidé ptají, co je to tečna ke křivce?

V geometrii, tečna (nebo jednoduše tečna ) do letadla křivka v daném bodě je přímka čára která se „jen dotýká“. křivka v tom bodě. Leibniz to definoval jako čára přes dvojici nekonečně blízkých bodů na křivka . Slovo tečna “pochází z latinského tangere, „dotýkat se“.

Jak zjistíte vertikální a horizontální asymptoty?

The vertikální asymptoty nastane při těch hodnotách x, pro které je jmenovatel roven nule: x − 1=0 x = 1 Graf tedy bude mít vertikální asymptota v x = 1. To nalézt a horizontální asymptota , poznamenáme, že stupeň v čitateli je dva a stupeň ve jmenovateli je jedna.

Doporučuje: