Jaké jsou povinnosti a každodenní činnosti forenzního DNA analytika?
Jaké jsou povinnosti a každodenní činnosti forenzního DNA analytika?

Video: Jaké jsou povinnosti a každodenní činnosti forenzního DNA analytika?

Video: Jaké jsou povinnosti a každodenní činnosti forenzního DNA analytika?
Video: Day in the Life - Forensic Technician Sarah Finch 2024, Duben
Anonim

DNA často pracují analytici forenzní kriminální laboratoře, kde zkoumají vzorky DNA k identifikaci potenciálních podezřelých. Po provedení testů na každém vzorku analytici porovnávají identitu vzorku s jinými známými vzorky. Pokud najdou shodu, mohou agentům činným v trestním řízení poskytnout pozitivní identifikaci.

Co tedy dělá forenzní DNA analytik denně?

Typický den Práce DNA analytiků se liší od ze dne na den , ale rutinní den obvykle zahrnuje strávit množství času prací při laboratorním zpracování DNA vzorky odebrané z místa činu. Poté, co jsou tyto vzorky katalogizovány a zpracovány, DNA analytik pak pracuje na vývoji DNA profily ze vzorků.

Také, jaké vzdělání potřebuje forenzní DNA analytik? Hlavní požadavek na vzdělání pro forenzní DNA analytici je bakalář stupeň v forenzní věda, chemie nebo biologie, s dostatečným množstvím kurzů z genetiky, biochemie, molekulární biologie a statistiky.

Co kromě toho dělá forenzní analýza DNA?

Místo amerického úřadu pro statistiku práce (BLS). DNA analytiků v kategorii forenzní vědečtí technici, kteří jsou zodpovědní analyzování důkazy, které mohou spojit podezřelé s konkrétními místy činu. DNA analytici se zaměřují na identifikaci vzorků DNA , jako je krev, vlasové folikuly nebo jiné tělesné tekutiny.

Kolik hodin pracuje forenzní DNA analytik?

Forenzní vědci pracovní pro vládu obvykle práce 40 hodin týden, ale občas práce navíc k dodržení termínů a práce na velkém počtu případů. Forenzní vědci tráví většinu času v laboratořích, ale často cestují na místa činu, aby zkoumali a analyzovali důkazy a také svědčili u soudu.

Doporučuje: