Co je to metaloid Kde se nacházejí?
Co je to metaloid Kde se nacházejí?

Video: Co je to metaloid Kde se nacházejí?

Video: Co je to metaloid Kde se nacházejí?
Video: How to identify METALS NONMETALS and METALLOIDS on the PERIODIC TABLE 2024, Smět
Anonim

The metaloidy jsou skupinou prvků v periodické tabulce. Ony jsou nachází se napravo od post-přechodných kovů a nalevo od nekovů. Metaloidy mají některé vlastnosti společné s kovy a některé společné s nekovy.

Když to vezmeme do úvahy, existuje 7 nebo 8 metaloidů?

Přes nedostatek specifičnosti tento termín zůstává v použití v literatura chemie. Šest běžně uznávaných metaloidy jsou bor, křemík, germanium, arsen, antimon a tellur. Pět prvků je takto klasifikováno méně často: uhlík, hliník, selen, polonium a astat.

v jakých skupinách jsou metaloidy? Skupiny 13–16 periodické tabulky obsahuje jednu nebo více metaloidy, in přídavek ke kovům, nekovům nebo obojímu. Skupina 13 se nazývá bor skupina a boron je jediný metaloid dovnitř tento skupina . Jiný skupina 13 prvků jsou kovy. Skupina 14 se nazývá uhlík skupina.

Jen tak, jak poznáte metaloid?

Nejlepší způsob, jak určit, zda neznámý prvek je a Metaloid je ověřením, zda lze nalézt nějaké vlastnosti kovů a nekovů, pokud jsou obě, pak s největší pravděpodobností máte Metaloid živel.

Existuje pouze sedm klasifikovaných prvků:

  1. Bor.
  2. Křemík.
  3. Germanium.
  4. Arsen.
  5. Antimon.
  6. Tellur.
  7. Polonium.

Co je to metaloid v chemii?

Metaloid , a chemikálie prvek s vlastnostmi mezi vlastnostmi typických kovů a nekovů. Obvykle jsou v této klasifikaci považovány za chemikálie prvky bor, křemík, germanium, arsen, antimon a tellur.

Doporučuje: