Jak funguje Fourierova řada?
Jak funguje Fourierova řada?

Video: Jak funguje Fourierova řada?

Video: Jak funguje Fourierova řada?
Video: Nepodařené řešení Fourierovou řadou 2024, Duben
Anonim

The Fourierova řada je zkrácený matematický popis průběhu. V tomto videu vidíme, že čtvercová vlna může být definována jako součet nekonečného počtu sinusoid. The Fourierova transformace je stroj (algoritmus). Vezme tvar vlny a rozloží ji na a série průběhů.

Jen tak, co dělá Fourierova řada?

A Fourierova řada je rozšíření periodické funkce. ve smyslu nekonečného součtu sinusů a kosinů. Fourierova řada využít vztahy ortogonality funkcí sinus a kosinus.

Dále, co jsou koeficienty Fourierovy řady? Fourierova řada Přehled Perioda libovolného goniometrického členu v nekonečnu série je celočíselný násobek, neboli harmonický, periody T periodické funkce. 1.1, av, an a bn jsou známé jako Fourierovy koeficienty a lze jej nalézt od f(t).

Podobně se můžete ptát, má každá funkce Fourierovu řadu?

Pokud uvalíme nějaká omezení na jaké funkce mohou být považován za "signál", pak všechny periodické signály mají Fourierovu řadu . The funkce by měla být po částech spojitá.

Jaké jsou výhody Fourierovy řady?

Výhody . Hlavní výhoda Fouriera Analýza spočívá v tom, že během transformace se ze signálu ztratí velmi málo informací. The Fourierova transformace udržuje informace o amplitudě, harmonických a fázi a využívá všechny části tvaru vlny k převodu signálu do frekvenční oblasti.

Doporučuje: