Jak uděláte sinusovou regresi na kalkulačce?
Jak uděláte sinusovou regresi na kalkulačce?

Video: Jak uděláte sinusovou regresi na kalkulačce?

Video: Jak uděláte sinusovou regresi na kalkulačce?
Video: Sinusoidal Regression (Desmos & TI-83) 2024, Smět
Anonim

VIDEO

Jak vypočítáte sinusovou regresi?

Sinusová regrese . Upravte hodnoty A, B, C a D v rovnice y = A*sin(B(x-C))+D pro vytvoření a sinusový křivka odpovídá danému souboru náhodně generovaných dat. Jakmile budete mít dobrou funkci, klikněte na "Zobrazit vypočítané" a uvidíte vypočítané regrese čára. Pomocí "ctr-R" vygenerujte nové datové body a zkuste to znovu.

Dále, co je sinusová regrese? Kalkulačka vám dá regrese rovnice ve tvaru: y = a sin (bx + c) + d. kde | a | je amplituda, b je frekvence (kde b > 0), 2π/b je perioda, | c | / b je horizontální posun (doprava, pokud c 0) a d je vertikální posun (nahoru, pokud d > 0 a dolů, pokud d < 0).

Co je v tomto ohledu trigonometrická regrese?

Trigonometrická regrese . Toto je v podstatě metoda přizpůsobení periodika. regrese funkce k datům ve tvaru {yi, ti; i = 1, 2,, n}, kde y je odezvová proměnná a t obvykle označuje čas.

Co je to sinusový graf?

A sinusový funkce je funkce, která je jako funkce sinus v tom smyslu, že funkci lze vytvořit posunutím, roztažením nebo stlačováním funkce sinus. V případě potřeby si možná budete chtít prohlédnout grafů zkratky.

Doporučuje: