Mohou diamanty uchovávat energii?
Mohou diamanty uchovávat energii?

Video: Mohou diamanty uchovávat energii?

Video: Mohou diamanty uchovávat energii?
Video: Jak Mohou Gravitační Baterie Zachránit Svět 2024, Duben
Anonim

„Zapouzdřením radioaktivního materiálu dovnitř diamanty ,“říká vedoucí výzkumník Tom Scott z Bristolské univerzity o grafitu umět být přeměněn na trvanlivou, extrémně tolerantní elektřinu pomocí diamantových baterií.

Dají se tedy diamanty energeticky využít?

Diamantové krystaly jsou dokonalé energie rozptylovače“v každém okně. Jako přirozený hranol odebírají světlo a energie od slunce a volně ho rozptylovat v místnosti. Nabízejí vnitřní sluneční svět pro teplo, sílu a vitalitu.

Za druhé, lze diamant použít jako palivo? diamanty jsou čistý uhlík a jsou nestabilnější než grafit. Tak proč nevyužít diamanty tak jako pohonné hmoty ? V porovnání s diamant teplota spalování je pouhých 800 °C a jakmile se dostanete k tomuto bodu, spalování vůle generovat dostatek energie ke spalování diamant sám. Takže ty umět vypálit v ocelovém pístu.

Navíc mohou být diamanty radioaktivní?

A radioaktivní pole umět být produkován diamant tím, že vytvoří diamant z radioaktivní uhlík-14 extrahovaný z jaderné odpad. Ještě lépe množství radioaktivita v každém diamant baterie je mnohem méně než v jednom banánu.

Je baterie radioaktivní?

Atomový baterie , jaderná baterie tritium baterie nebo radioizotopový generátor je zařízení, které využívá energii z rozpadu a radioaktivní izotop k výrobě elektřiny. Jako jaderné reaktory, z nichž vyrábějí elektřinu jaderné energie, ale liší se tím, že nevyužívají řetězovou reakci.

Doporučuje: