Co je horní a dolní hranice v matematice?
Co je horní a dolní hranice v matematice?

Video: Co je horní a dolní hranice v matematice?

Video: Co je horní a dolní hranice v matematice?
Video: Co je atom? – NEZkreslená věda II 2024, Smět
Anonim

Dolní hranice : hodnota, která je menší nebo rovna každému prvku množiny dat. Horní hranice : hodnota, která je větší nebo rovna každému prvku sady dat. Příklad: v {3, 5, 11, 20, 22} je 3 a spodní hranice a 22 je an horní hranice.

Jak tedy vypočítáte horní a dolní mez?

Chcete-li najít horní hranice součinu (nebo součtu) libovolných dvou čísel vynásobte (nebo sečtěte). horní hranice ze dvou čísel. Chcete-li najít spodní hranice součinu (nebo součtu) libovolných dvou čísel vynásobte (nebo sečtěte). spodní hranice ze dvou čísel.

Zadruhé, jaký je příklad nejmenší horní meze? Pro příklad , množina Q racionálních čísel nemá nejméně - horní - vázaný majetek podle obvyklého řádu. Například sada. má horní hranice v Q, ale nemá a nejmenší horní mez v Q (protože druhá odmocnina ze dvou je iracionální).

Také vědět, co je horní a dolní teorém?

Ve stavebním inženýrství, dolní a horní teorémy se používají k předpovědi návrhového zatížení. Věta o dolní hranici se používá k predikci minimálního zatížení, při kterém dojde k nástupu plastické deformace nebo tvorby plastických kloubů v kterémkoli bodě konstrukce.

Jaká je dolní a horní hranice intervalu?

Termín spodní hranice je definován duálně jako prvek K, který je menší nebo roven každému prvku S. Množina s an horní hranice je prý shora ohraničena tím vázaný , sada s a spodní hranice prý je tím zdola ohraničen vázaný.

Doporučuje: