Pěstuje se Bacillus subtilis na agaru MacConkey?
Pěstuje se Bacillus subtilis na agaru MacConkey?

Video: Pěstuje se Bacillus subtilis na agaru MacConkey?

Video: Pěstuje se Bacillus subtilis na agaru MacConkey?
Video: Как вырастить бактерии 2024, Smět
Anonim

Bacillus subtilis ano ne rostou na MacConkey Agaru . To roste na živinách agar a je pozitivní na všechny enzymatické testy. Enterococcus faecalis dělá ne jít na syntetické médium, ale roste na tryptickém sojovém bujónu a SF bujónu. Tento mikroorganismus byl negativní ve všech enzymových testech.

Zde, může Bacillus subtilis pěstovat na živném agaru?

Bacillus subtilis je typický klíček, který je tyčinkovitý a grampozitivní. Když kultivovaný na obyčejné živný agar morfologická kruhová kolonie této bakterie je drsná, neprůhledná, rozmazaně bílá nebo slabě žlutá se zubatými okraji [1, 7].

jaké bakterie porostou na MacConkey Agaru? Je v něm obsažena krystalová violeť a žlučové soli MacConkeyho agar do zabránit růstu grampozitivních bakterie a vybíravý gramnegativní bakterie , jako je Neisseria a Pasteurella.

Kromě toho je Bacillus subtilis fermentor laktózy?

B . subtilis je schopen dokončit glykolýzu a cyklus TCA (trikarboxylové kyseliny) díky svému aerobnímu buněčnému dýchání. B . subtilis může fermentovat glukózu, sacharózu, ale ne laktóza.

Roste E coli na MacConkey Agaru?

Lac pozitivní Využitím laktózy dostupné v médiu se Lac+ bakterie jako např Escherichia coli Enterobacter a Klebsiella produkují kyselinu, která snižuje pH agar pod 6,8 a výsledkem je výskyt růžových kolonií.

Doporučuje: