Proč se polynom 2. stupně nazývá kvadratický?
Proč se polynom 2. stupně nazývá kvadratický?

Video: Proč se polynom 2. stupně nazývá kvadratický?

Video: Proč se polynom 2. stupně nazývá kvadratický?
Video: Quadratic polynomial a polynomial of degree 2 is called a quadratic polynomial 2024, Duben
Anonim

Je tomu tak proto, že quadratum je latinské slovo pro čtverec, a protože plocha čtverce o délce strany x je dána x2, a polynom rovnice s exponentem dva je známá jako a kvadratický ("čtvercová") rovnice. Rozšířením, a kvadratický povrch je algebraická plocha druhého řádu.

Navíc, jak se nazývá polynom 2. stupně?

Polynomy druhého stupně jsou také známé jako kvadratické polynomy . Jejich tvar je známý jako parabola. Objekt vzniklý při rotaci paraboly kolem své osy symetrie je známý jako paraboloid nebo parabolický reflektor.

Podobně, co je to dvojitý kořenový polynom? Dva kořeny jsou stejné, jsou 5, 5. 5 se nazývá a dvojitý kořen . (Viz lekce 37 z Algebry, otázka 4.) dvojitý kořen , graf neprotíná osu x. A dvojitý kořen nastane, když kvadratika je dokonalý čtvercový trinom: x2 ±2ax + a2; to znamená, když kvadratická je druhá mocnina binomu: (x ± a)2.

Má tedy kvadratický polynom stupeň 2?

A kvadratický rovnice je jedna taková má proměnná zvýšena na moc 2 . Obecná rovnice A kvadratický rovnice je ax² + bx + c = 0. Toto polynom má 2 řešení. Své stupeň je 2 ale ne větší než 2.

Proč mají kvadratické rovnice dvě řešení?

1 odpověď. A kvadratický výraz lze zapsat jako součin dva lineární faktory a každý faktor lze přirovnat k nule, takže existují dvě řešení.

Doporučuje: