Jak provádíte kontrolu magnetických částic?
Jak provádíte kontrolu magnetických částic?

Video: Jak provádíte kontrolu magnetických částic?

Video: Jak provádíte kontrolu magnetických částic?
Video: CS50 2013 - Week 7 2024, Smět
Anonim

VIDEO

V této souvislosti, jaký je základní princip testování magnetických částic?

The test magnetickými částicemi metoda nedestruktivního zkoumání byla vyvinuta v USA ve 30. letech 20. století jako způsob kontroly ocelových součástí na výrobních linkách. The zásada metody spočívá v tom, že se vzorek zmagnetizuje magnetický siločáry nebo toky v materiálu.

Víte také, jaký je účel kontroly magnetických částic? Kontrola magnetických částic ( MPI ) je nedestruktivní testování (NDT) proces pro detekci povrchových a mělkých podpovrchových diskontinuit ve feromagnetických materiálech, jako je železo, nikl, kobalt a některé jejich slitiny. Proces klade a magnetický pole do části.

Také, co znamená test magnetických částic?

Přispívat k Definice . Testování magnetických částic (MPT), také označované jako Magnetická kontrola částic , je nedestruktivní zkouška (NDE) technika používaná k detekci povrchových a mírně podpovrchových vad ve většině feromagnetických materiálů, jako je železo, nikl a kobalt a některé jejich slitiny.

Co je UT v NDT?

Ultrazvukový nedestruktivní testování , také známý jako ultrazvuk NDT nebo jednoduše UT , je metoda charakterizující tloušťku nebo vnitřní strukturu testovaného kusu pomocí vysokofrekvenčních zvukových vln.

Doporučuje: